Komkommer raita
Ingrediënten
- 1 kleine komkommer
- 1 theelepel komijnzaad
- 125 gram Bulgaarse yoghurt
- ¼ theelepel zout
- ¼ theelepel paprikapoeder
Instructies
- Schil de komkommer en snijd hem in de lengte door.
- Snijd elke helft in dunne plakjes.
- Verhit een pannetje op laag vuur en rooster het komijnzaad erin tot ze wat donkerder worden.
- Laat de zaadjes afkoelen en vergruis ze vervolgens met een deegrol of stamp ze in een vijzel fijn.
- Klop de yoghurt tot een gladde massa en roer het komijnzaad en het zout erdoor.
- Houd enkele plakjes komkommer apart voor de garnering, voeg de rest aan de yoghurt toe en schep om.
- Doe de raita in een schaaltje en leg de apart gehouden plakjes komkommer erop.
- Bestrooi met paprikapoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
U kunt een helft van de komkommer vervangen door een in dunne plakjes gesneden radijs.
U kunt een helft van de komkommer vervangen door een in dunne plakjes gesneden radijs.