Komkommer raita

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine komkommer
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 125 gram Bulgaarse yoghurt
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel paprikapoeder

Instructies

  • Schil de komkommer en snijd hem in de lengte door.
  • Snijd elke helft in dunne plakjes.
  • Verhit een pannetje op laag vuur en rooster het komijnzaad erin tot ze wat donkerder worden.
  • Laat de zaadjes afkoelen en vergruis ze vervolgens met een deegrol of stamp ze in een vijzel fijn.
  • Klop de yoghurt tot een gladde massa en roer het komijnzaad en het zout erdoor.
  • Houd enkele plakjes komkommer apart voor de garnering, voeg de rest aan de yoghurt toe en schep om.
  • Doe de raita in een schaaltje en leg de apart gehouden plakjes komkommer erop.
  • Bestrooi met paprikapoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:
U kunt een helft van de komkommer vervangen door een in dunne plakjes gesneden radijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Zuivel
Land van herkomst India