Koolhydraatarme tosti met bloemkool

Koolhydraatarme tosti met bloemkool

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram bloemkool eventueel kun je het vocht iets uitknijpen met een theedoek
  • 75 gram Parmezaanse kaas of kaas naar keuze
  • 2 eieren Medium of 1 groot ei
  • Groene kruiden naar keuze bijvoorbeeld basilicum of peterselie
  • peper of chilipoeder
  • zout
  • Plakjes cheddar om te smelten
  • eventueel ham

Instructies

  • Snij de bloemen van de bloemkool af en maak ze schoon.
  • Snij met de keukenmachine de bloemkool-roosjes fijn.
  • Je kunt het ook in sommige supermarkten kopen als “bloemkoolrijst” maar dat is vrij prijzig. Doe de bloemkool in een kom met de ei, de Parmezaanse kaas, het peper, zout en de groene kruiden.
  • Roer het geheel goed door.
  • Vorm van de 2 vierkante “broodjes” en bak ze op een zacht tot medium vuur in een pan. Draai ze na ongeveer 3-4 minuten om als ze licht beginnen te bruinen en bak nu de andere kant.
  • Om de plakken om te keren heb je een brede spatel nodig.
  • Herhaal dit nog een keer. Je hebt nu 4 bloemkoolbroodjes.
  • Leg 1 of 2 licht goudbruin kleurige plakken in een tosti-ijzer en bedek het met een plak cheddar smeltkaas. Leg hier opnieuw een “plak bloemkool” op en bak de tosti goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tosti's
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm