Koolschoteltje met Gehakt

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kool van 3 pond
  • ons margarine
  • ons gehakt [of meer]
  • 2 grote uien
  • 2 winterwortels
  • zout
  • paprika
  • 2 glazen witte wijn of wat citroensap met water

Instructies

  • Was de bladeren van de kool en laat ze 4 minuten in gezouten kokend water liggen en dan uitlekken op een vergiet. Maak gehakt aan met de 2 eieren, 1 grof gehakte ui, zout en paprika.
  • Onder in een vuurvaste schotel (ingesmeerd met deel van de margarine) in dobbelsteentjes gesneden wortels en de tweede ui gehakt.
  • Hierop om en om laag koolbladeren en gehakt. Bovenop kool, waarop de glazen witte wijn en dan paneermeel en klontjes margarine van het restant.
  • Nu 24 uur sudderen, liefst in oven.
  • Mocht de bovenkant te donker worden, dan beboterd papier erover, of eerst deksel erop en het laatste half uur ongedekt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vlees