Koolschoteltje met Gehakt
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 1 kool van 3 pond
- 1½ ons margarine
- 2½ ons gehakt [of meer]
- 2 grote uien
- 2 winterwortels
- zout
- paprika
- 2 glazen witte wijn of wat citroensap met water
Instructies
- Was de bladeren van de kool en laat ze 4 minuten in gezouten kokend water liggen en dan uitlekken op een vergiet. Maak gehakt aan met de 2 eieren, 1 grof gehakte ui, zout en paprika.
- Onder in een vuurvaste schotel (ingesmeerd met deel van de margarine) in dobbelsteentjes gesneden wortels en de tweede ui gehakt.
- Hierop om en om laag koolbladeren en gehakt. Bovenop kool, waarop de glazen witte wijn en dan paneermeel en klontjes margarine van het restant.
- Nu 24 uur sudderen, liefst in oven.
- Mocht de bovenkant te donker worden, dan beboterd papier erover, of eerst deksel erop en het laatste half uur ongedekt.