Koud bakken Speculaas met chocoladeganache en rood fruit

Koud bakken Speculaas met chocoladeganache en rood fruit

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram speculoos heel fijn gemalen
  • 200 gram gesmolten boter
  • 300 gram chocolade naar keuze
  • 300 ml slagroom niet geklopt
  • Doosje aardbeien
  • Een paar frambozen
  • poedersuiker

Instructies

  • Smelt de boter en voeg dit bij de fijn gemalen speculoos.
  • Roer goed door totdat alles met elkaar gemengd is.
  • Neem de vlaaibodem en vul deze met de koekjes.
  • Strijk mooi uit en vul met een theelepeltje de randen mooi op.
  • Zet de bodem in de koelkast.
  • Breng 200 ml slagroom aan de kook en hak de chocolade fijn.
  • Doe de chocolade in een kom en voeg de warme room toe.
  • Roer door totdat de chocolade gesmolten is.
  • Voeg nu de resterende 100 ml room toe, roer door en zet in de koelkast totdat de chocoladeganache helemaal koud is.
  • Klop de chocolade ganache op tot een romige maar stevige crème.
  • Vul de bodem hiermee en strijk glad.
  • Snij de aardbeien in stukjes en leg ze op de ganache.
  • In het midden leg je enkele frambozen.
  • Bestrooi met wat poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Taart
Land van herkomst België