Krokante potatoskins met bacon en zure room

Porties: 12 stuks
Total time 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 grote aardappels langwerpig / vastkokend
  • 30 g roomboter
  • 12 plakjes bacon
  • 125 ml zure room
  • 10 gr bieslook verse

Instructies

  • Aardappels schoonboenen en in lengte in vier gelijke parten snijden.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Aardappels in bodem water met zout ca. 7 minuten koken.
  • Intussen boter smelten.
  • Aardappels afgieten.
  • Aardappels zo bijsnijden, dat 'bootjes' van schil ontstaan.
  • Aardappelparten bestrijken met boter en op bakplaat leggen.
  • Aardappels ca. 15 cm onder hete grill schuiven en ca. 4 minuten roosteren, halverwege keren
  • en bestrijken met boter.
  • Plakjes bacon in aardappelbootjes leggen.
  • Aardappels in nog enkele minuten goudbruin roosteren.
  • Intussen bieslook boven zure room fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Schepje bieslooksaus in aardappels scheppen en direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Groenten / Varkensvlees
Land van herkomst Fusion