Krokante pruimedanten

Boodschappen 12-2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 lange plakjes ontbijtspek of katenspek
  • 12 ansjovisfilet in olie blik
  • 12 blanke amandelen
  • 12 pruimen zonder pit

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Snij de plakjes spek in de lengterichting door.
  • Laat de ansjovisfilets goed uitlekken.
  • Omwikkel elke amandel met een ansjovisfilet en druk deze in de pruim.
  • Rol om elke pruim een half plakje spek en zet vast met een prikker.
  • Leg de gevulde pruimedanten op een bakplaat en bak ze 10 - 15 minuten in de oven tot het spek goudbruin en krokant is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer warm.

Variatietip:

neem in plaats van amandelen ongezouten cashewnoten
wel de pruimen vooraf eventueel in thee of een scheutje cognac
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Warme hapjes