Ku lo yuk met prei paprikamie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g hamlappen
  • 3 paprika’s
  • olie voor bakken en frituren
  • 300 g gesneden prei
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie 250 g
  • 4 eetlepels Conimex Atjar Tjampoer
  • 1 blikje fruitcocktail 227 g
  • 1 zakje Ku Lo Yuk Saus

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 cm.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd in brede repen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei en paprika op een hoog vuur in 5 minuten.
  • Roer beslag van bakmeel, 2 dl water en wat zout.
  • Verhit een flinke laag olie in frituurpan tot 180ºC.
  • Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
  • Afgieten en mengen met groenten en 3 eetlepels atjar.
  • Breng 1 dl water met 1 dl van de siroop (uit het blikje) aan de kook.
  • Voeg al roerende het kokende water-siroop toe aan de sausmix.
  • Voeg 1 eetlepel (goed uitgelekte) atjar en het fruit aan de saus toe.
  • Haal blokjes vlees door het beslag.
  • Laat ze direct in hete olie glijden en frituur ze (6 à 8 tegelijk) bruin en gaar.
  • Laat op keukenpapier uitlekken.
  • Leg Ku Lo Yuk in schaaltjes, schep saus erover.
  • Geef rest van saus en prei-paprikamie er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Mie / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken