Lamscurry van Astrid Veltman v3

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • Stukje gemberwortel verse
  • 600 gram lamsbout zonder been
  • zout
  • 3 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels koriander gemalen
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 stokje kaneel
  • 5 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel garam masala
  • 8 blaadjes verse munt

Instructies

  • Snipper de ui, schil de gemberwortel en hak deze fijn.
  • Snijd het vlees in stukjes en bestrooi ze met zout.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
  • Fruit de ui en de gember en pers de knoflook erboven uit.
  • Schep het vlees erdoor en bak het even mee.
  • Voeg de kurkuma, koriander, komijn, kruidnagelpoeder, laurierblaadjes en het
  • kaneelstokje toe en bak alles nog even mee.
  • Roer de yoghurt erdoor.
  • Voeg ¼ liter heet water toe en stoof het vlees in 1 uur zachtjes gaar.
  • Roer de garam masala erdoor en verwarm de curry nog enkele minuten.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en strooi er gehakte muntblaadjes over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Lamsvlees
Land van herkomst India