Lamscurry van Astrid Veltman v6

Porties: 4
Total time 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 dikke plak lamsham (± 100 gr)
  • 600 gram lamsboutschijven
  • 25 gram boter
  • ½ blikje tomaatblokjes netto 500 gr
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • zout peper
  • ½ kippenbouillontablet
  • 30 gram santen zakje, Conimex
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 takjes peterselie
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • snijd de ham en het lamsvlees in blokjes.
  • Verhit de boter in een (braad)pan en fruit de ui en de knoflook in ± 2 minuten zachtjes glazig.
  • Roer er de ham, de tomaatblokjes, de tijm, de piment, het kaneelpoeder, zout en peper door en bak alles afgedekt zachtjes ± 3 minuten.
  • Voeg het lamsvlees toe en bak het ± 5 minuten zachtjes mee.
  • Verkruimel er het bouillontablet boven en roer er 2 dl water, de santen en de crème fraîche door.
  • Breng het al roerend aan de kook en stoof het lamsvlees in ± 30 minuten zachtjes gaar.
  • Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi met fijngeknipte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Lamsvlees / Vlees