Lamscurry van Astrid Veltman v5

Porties: 4
Total time 3 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gr lamslappen in grote dobbelstenen
  • zout
  • bloem
  • 75 gr boter
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 3 theelepels kerrie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel fijngewreven korianderzaadjes
  • 1 gesnipperde zure appel
  • 1 beker Bulgaarse yoghurt

Instructies

  • Bestrooi het vlees met zout en bloem.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de stukken vlees even aan alle kanten aan.
  • Matig het vuur en voeg de uisnippers, kerrie, gemberpoeder, koriander en appelsnippers toe.
  • Laat het geheel onder goed omschudden even bakken en giet er dan 1 dl heet water bij.
  • Laat de curry met het deksel op de pan 2-3 uur stoven.
  • Voeg een kwartier voor het einde van de stooftijd de licht voorgewarmde yoghurt toe en roer goed door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland