Lamscurry van Astrid Veltman v5
Ingrediënten
- 600 gr lamslappen in grote dobbelstenen
- zout
- bloem
- 75 gr boter
- 1 grote gesnipperde ui
- 3 theelepels kerrie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel fijngewreven korianderzaadjes
- 1 gesnipperde zure appel
- 1 beker Bulgaarse yoghurt
Instructies
- Bestrooi het vlees met zout en bloem.
- Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de stukken vlees even aan alle kanten aan.
- Matig het vuur en voeg de uisnippers, kerrie, gemberpoeder, koriander en appelsnippers toe.
- Laat het geheel onder goed omschudden even bakken en giet er dan 1 dl heet water bij.
- Laat de curry met het deksel op de pan 2-3 uur stoven.
- Voeg een kwartier voor het einde van de stooftijd de licht voorgewarmde yoghurt toe en roer goed door.