Lamscurry van Astrid Veltman v4

Porties: 4
Total time 3 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamslappen
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram boter
  • zout
  • peper
  • 1 afgestreken eetlepel kerrie
  • 1 appels
  • 1 dl bouillon
  • 2 eetlepels yoghurt
  • citroensap

Instructies

  • Snijd het vlees in dobbelstenen in wrijf het in met zout, peper en citroensap.
  • Snipper de ui, de knoflook en de appel en fruit ze met de kerrie tot alles goudgeel is.
  • Voeg het vlees toe en laat alles samen zachtjes verder fruiten tot het vlees kleur heeft.
  • Voeg de bouillon toe en laat het geheel met het deksel op de pan ± 2 uur sudderen.
  • Voeg er dan de yoghurt bij en laat nog eens 20 minuten stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met pilavrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland