Lamscurry van Astrid Veltman v2

Porties: 4
Total time 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamslappen
  • 100 gram boter of reuzel
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel verse gemberwortel
  • 2 vleestomaten
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 laurierblad peper zout
  • 1 theelepel verse sereh
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels Bulgaarse yoghurt

Instructies

  • Snijd het lamsvlees in blokjes en bestrooi die met zout en peper.
  • Smelt de boter (of liever nog de reuzel) in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Snipper de ui en de knoflook en snijd de gemberwortel en de sereh fijn.
  • Laat de ui, de knoflook en de gember even mee kleuren.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
  • Voeg de tomaten, de koenjit, de tijm, zout, peper, de sereh, het laurierblad en de yoghurt toe en laat de curry met het deksel bijna dicht op de pan ± 50 minuten zachtjes stoven.
  • Schep het gerecht van tijd tot tijd door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland