Lamscurry van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- ½ citroen
- 500 gram lamsbout
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 zakje Tikka Masala Curry Base 80 gr, Patak's
- 2 pakjes Creamy Coconut á 200 ml, Blue Dragon
- 1 zakje garneeramandelen Baukje
- 1 bosui
Instructies
- Pel de knoflook.
- Pers de citroen uit.
- Snijd de lamsbout in stukken.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ± 4 minuten aan.
- Voeg het citroensap, de Tikka Masala en 1 dl warm water toe, pers de knoflook erboven uit en stoof het vlees afgedekt op laag vuur in ± 35 minuten gaar.
- Voeg de laatste 15 minuten de kokoscrème toe en breng eventueel op smaak met zout. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en garneer de lamscurry met de amandelen en met reepjes bosui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij deze pittige curry smaakt een bijgerecht van door gekookte witte rijst geschepte mangoblokjes, komkommerblokjes, koriander en Bulgaarse yoghurt lekker fris.