Lamsgehaktsaus voor pasta al la Sandra uit de slowcooker.

Lamsgehaktsaus voor pasta al la Sandra uit de slowcooker.

(voor 4 tot 8 personen, gemaakt in een 6 liter Russel & Hobbs)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsgehakt
  • 1 liter gezeefde tomaten Heinz
  • 200 ml rode wijn
  • 1 pot geroosterde paprika uitgelekt en kleingesneden
  • 400 gram champignons gesneden
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 600 gram winterpeen in halve of kwart maantjes gesneden
  • 5 stengels bleekselderij in halve maantjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 salami worst gesneden
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel sambal brandal
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 5 laurierblaadjes
  • 4 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • 2 theelepel cayennepeper
  • 4 eetlepels bloem

Instructies

  • Bak zonder boter of olie de salami even aan, voeg de ui, de knoflook en de bleekselderij toe en roerbak een paar minuutjes.
  • Voeg de tomatenpuree toe, roerbak even mee, blus af met de rode wijn en rul het gehakt hierin (het klopt dat je het gehakt in het vocht rult en niet in boter of olie, het zal je verbazen hoe goed dat rult ;-)).
  • Laat als het gehakt geruld is nog een minuut of 5 even hoog vuur op staan.
  • Doe de pan terug in de houder en meng het gehakt met de gezeefde tomaten, de winterpeen, de balsamico azijn, de champignons, de geroosterde paprika, het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper, de sambal brandal, de Italiaanse kruiden, verkruimelde maggiblokjes en de bloem. Leg de laurierblaadjes erop.
  • Deksel op de pan en zet 6,5 uur op low.
  • Haal het laatste half uur de deksel eraf en laat zonder deksel verder pruttelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met pasta, als saus voor lasagne of als basis voor je zelfgemaakte pizza.
Ik hou van lekkere stukjes wortel in de saus, wil je dit niet, snij de wortel dan veel dunner of rasp hem.
Schrik niet van het aantal ingrediënten.
Ik maak altijd zo’n grote hoeveelheid ondanks dat we nog maar met zijn tweetjes zijn. Wij eten het twee dagen met pasta en er gaan twee porties de vriezer in. Van de ene portie maak ik later lasagne (is dan ook weer voor 4 tot 6 personen) en de andere portie gebruik ik om als basis op onze zelfgemaakte pizza’s te smeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Saus / Slowcooker