Lamspilav van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram lamsbout in dobbelstenen
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • 200 gram abrikozen gewelde in kwarten
  • 350 gram rijst
  • 1 eetlepel rozijnen sultana
  • 1 mespunt majoraan gedroogde
  • 2 runderbouillon verkruimelde
  • 45 gram walnoot grofgehakte
  • 2 eetlepels pistachenoten gepelde

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees snel dicht.
  • Zet het vuur dan wat lager, voeg de ui en de knoflook toe en schep om.
  • Voeg de rijst toe en bak die ± 1 minuut mee.
  • Voeg de abrikozen, de rozijnen en 9 dl water toe en schep om.
  • Voeg de majoraan en de bouillontabletten toe en schep weer om.
  • Doe het geheel over in ovenschaal en zet die afgedekt 30 minuten in de oven.
  • Schep er 5 minuten voor het einde van de oventijd de noten door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees