Lamspilav van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 450 gram lamsbout in dobbelstenen
- 1 grote gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook uit de knijper
- 200 gram abrikozen gewelde in kwarten
- 350 gram rijst
- 1 eetlepel rozijnen sultana
- 1 mespunt majoraan gedroogde
- 2 runderbouillon verkruimelde
- 45 gram walnoot grofgehakte
- 2 eetlepels pistachenoten gepelde
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees snel dicht.
- Zet het vuur dan wat lager, voeg de ui en de knoflook toe en schep om.
- Voeg de rijst toe en bak die ± 1 minuut mee.
- Voeg de abrikozen, de rozijnen en 9 dl water toe en schep om.
- Voeg de majoraan en de bouillontabletten toe en schep weer om.
- Doe het geheel over in ovenschaal en zet die afgedekt 30 minuten in de oven.
- Schep er 5 minuten voor het einde van de oventijd de noten door.