Lauwwarme salade met biefreepjes en pestodressing
Ingrediënten
- 150 gram oesterzwammen
- 300 gram biefstuk
- 1 eetlepel vloeibare honing
- ½ eetlepel cajunkruiden
- zout
- 100 gram worteltjes
- 3 vleestomaten
- 2 eetlepels korianderpesto zie recept
- 1 dl olijfolie
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 1 theelepel mosterd
- 200 gram haricots verts of sperziebonen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 12 halve walnoten gepelde
- peper
Instructies
- Wrijf de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
- Snijd de biefstuk in reepjes en schep ze met de honing, de cajunkruiden en wat peper om.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in dunne partjes.
- Schaaf de schoongemaakte worteltjes in dunne plakjes.
- Klop een dressing van de pesto, olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout.
- Blancheer de haricots verts 3 minuten in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken.
- Verhit de olie en bak het vlees omscheppend op hoog vuur 2 minuten.
- Bak de walnoten 1 minuut mee.
- Neem het vleesmengsel uit de pan, bestrooi met wat zout en houd het warm.
- Bak de oesterzwammen en de worteltjes 3 minuten in het bakvet.
- Verdeel de haricots verts, de tomaat, het oesterzwammengsel en het vlees over 4 borden en lepel de dressing erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met ciabattabrood.