Lauwwarme salade met biefreepjes en pestodressing

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram oesterzwammen
  • 300 gram biefstuk
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • ½ eetlepel cajunkruiden
  • zout
  • 100 gram worteltjes
  • 3 vleestomaten
  • 2 eetlepels korianderpesto zie recept
  • 1 dl olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 200 gram haricots verts of sperziebonen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 12 halve walnoten gepelde
  • peper

Instructies

  • Wrijf de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
  • Snijd de biefstuk in reepjes en schep ze met de honing, de cajunkruiden en wat peper om.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in dunne partjes.
  • Schaaf de schoongemaakte worteltjes in dunne plakjes.
  • Klop een dressing van de pesto, olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout.
  • Blancheer de haricots verts 3 minuten in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken.
  • Verhit de olie en bak het vlees omscheppend op hoog vuur 2 minuten.
  • Bak de walnoten 1 minuut mee.
  • Neem het vleesmengsel uit de pan, bestrooi met wat zout en houd het warm.
  • Bak de oesterzwammen en de worteltjes 3 minuten in het bakvet.
  • Verdeel de haricots verts, de tomaat, het oesterzwammengsel en het vlees over 4 borden en lepel de dressing erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met ciabattabrood.

Variatie:

Vervang de biefstuk door kalkoenfilet
 
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Salade / Vlees