Liégeois Barista Koffie

Liégeois Barista Koffie

Porties: 1
Voorbereidingstijd 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 bolletje ijs naar keuze
  • 1 theelepel geraspte chocolade
  • 1 koffiecapsule Nespresso RISTRETTO

Instructies

Voor de Liégeois koffie:

  • Zet 40 ml Ristretto koffie of BARISTA Corto koffie en laat het een beetje afkoelen.
  • Voeg een bolletje ijs toe aan de bodem van een cappuccinokopje.
  • Schenk de koffie over het ijs en voeg een toefje slagroom toe.
  • Versier de koffie door er geraspte chocolade overheen te strooien.

Voor de kaneelsuikerstokjes:

  • Verwarm de oven voor op 210°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit en snijd het in rechthoekige stukken van 2 cm breed.
  • Bestrijk één kant van elk stukje deeg met losgeklopt ei en bestrooi met kaneel en suiker.

Voor de kaneelsuiker:

  • Verdeel de rechthoekige stukjes gelijkmatig over de bakplaat en bak ze in de oven gedurende 8-10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Als ze te snel bruin worden, verlaag dan de oventemperatuur naar 180°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze koffie is perfect op zichzelf, maar als je iets wilt toevoegen, zou een likeur zoals Tia Maria of Kahlúa een heerlijke aanvulling kunnen zijn.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 6 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme dranken
Land van herkomst België