Gezonde Linzencurry met Groenten

Porties: 4
Bereidingstijd: 23 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels rijstolie
  • 1 grote ui in dunne partjes
  • 300 - 400 g linzen uit pot of blik
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 aubergine in blokjes
  • 400 g tomaat in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 g basmatirijst
  • 1 eetlepel garam masala
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eetlepels koriander

Instructies

  • Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui glazig.
  • Voeg de courgette en aubergine toe en bak al omscheppend 1 - 2 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Roer vervolgens de kokosmelk en groentebouillon erdoor.
  • Breng het gerecht al roerend aan de kook en laat de curry 15 minuten zachtjes sudderen.
  • Kook intussen ook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de linzen uitlekken.
  • Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en roer de garam masala met de geraspte kokos erdoor.
  • Bak zachtjes 1 - 2 minuten.
  • Schep dit mengsel samen met de linzen door de curry en verwarm nog even door.
  • Serveer de basmatirijst in wijde kommen en schep de curry erop.
  • Strooi de koriander erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

In India wordt deze curry traditioneel geserveerd met gebakken mosterdzaadjes. Voor een pittige touch kun je 2 eetlepels olie verwarmen in een steelpan en 1 eetlepel mosterdzaadjes toevoegen. Verwarm ze tot ze beginnen te knappen en verdeel ze over de curry in de kommen.
Een lichte rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij deze smaakvolle curry.

Voedingswaarden

Calories: 790 kcal | koolhydraten: 103 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Suikervrij / Vegetarisch