Linzencurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 zoete aardappel yam, ± 350 gr
  • 1 rode Spaanse peper
  • 150 gram rode linzen
  • zout
  • 2 eetlepel(s) olie
  • ½ eetlepel(s) kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje kerriesauspoeder
  • ½ dl koffieroom
  • 10 takjes verse koriander of peterselie

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes.
  • Was de peper en snijd hem in reepjes.
  • Was de linzen.
  • Kook de linzen in ruim water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Verhit de olie in een hapjes- of braadpan en bak de ui, de kerrie, de zoete aardappel en de Spaanse peper ± 5 minuten.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg 3 dl water toe en kook de aardappel,met de deksel op de pan, in ± 15 minuten gaar.
  • Roer het sauspoeder erdoor.
  • Giet de linzen af en schep ze door de curry.
  • Roer de koffieroom erdoor en knip de koriander erboven fijn.
  • Geef er parata's en komkommer bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch