Lotek van de Koninklijke Marine

rauwe groenteschotel
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 gare aardappels
  • 150 gram sperziebonen
  • 200 gram witte kool - of spitskool
  • 50 gram taugé
  • ½ eetlepel pindakaas
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 1 stukje asem
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • grote walnoot

Instructies

  • Week de asem in wat water en wrijf het daarna door een zeef.
  • Maak de groenten schoon en snij ze in repen.
  • Kook de groenten halfgaar en doe er de laatste minuut de taugé bij.
  • Laat de groenten goed uitlekken.
  • Prak de aardappel fijn en schep deze door de groenten.
  • Breng de asem met de bruine suiker aan de kook en roer er de pindakaas en sambal door.
  • Schep tot slot de groenten door het pindakaas mengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Indonesië