Madrasi kari

Rundercurry Madras
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram runderriblappen of stooflappen
  • 100 gram ghee
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 3 gesnipperde teentjes knoflook
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 1/2-3 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel zout
  • 1 ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 dl water

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes van 4 cm; verwijder alle vetrandjes. Smelt de ghee
  • in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees snel aan alle kanten bruin.
  • Schep het met een schuimspaan in een kom en zet even apart. Voeg nu ui en
  • knoflook aan de pan toe en bak ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
  • Voeg specerijen, zout en peper toe en roerbak alles nog 3 minuten.
  • Doe het vlees terug en roerbak weer 3 minuten, zodat de blokjes bedekt zijn
  • met specerijen. Roer het water erdoor, breng aan de kook en temper dan het
  • vuur; laat afgedekt 1 1/2 uur zacht stoven tot het vlees gaar is.
  • Serveer de curry warm.
  • Noot: Dit is een van de scherpste rundercurry's.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot: Dit is een van de scherpste rundercurry's.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Rundvlees
Land van herkomst India