Madrasi kari
Rundercurry Madras
Ingrediënten
- 500 gram runderriblappen of stooflappen
- 100 gram ghee
- 1 grote gesnipperde ui
- 3 gesnipperde teentjes knoflook
- 2 theelepels gemalen koriander
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels gemalen gember
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 1/2-3 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels garam masala
- 1 theelepel zout
- 1 ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 dl water
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes van 4 cm; verwijder alle vetrandjes. Smelt de ghee
- in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees snel aan alle kanten bruin.
- Schep het met een schuimspaan in een kom en zet even apart. Voeg nu ui en
- knoflook aan de pan toe en bak ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
- Voeg specerijen, zout en peper toe en roerbak alles nog 3 minuten.
- Doe het vlees terug en roerbak weer 3 minuten, zodat de blokjes bedekt zijn
- met specerijen. Roer het water erdoor, breng aan de kook en temper dan het
- vuur; laat afgedekt 1 1/2 uur zacht stoven tot het vlees gaar is.
- Serveer de curry warm.
- Noot: Dit is een van de scherpste rundercurry's.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: Dit is een van de scherpste rundercurry's.