Magere Wafels, Chips en Tacos. Gluten- en Tarwevrij

Magere Wafels, Chips en Tacos. Gluten- en Tarwevrij

In mijn zoektocht naar gluten- en tarwevrije producten heb ik dit recept ontwikkeld. Ik zocht iets zodat ik toch tijdens het eten iets met een bite had, of iets 'brood' achtigs. Daarnaast zocht ik naar een verantwoorde snack voor tussendoor of 's avonds bij de tv in plaats van chips of toastjes. En elke ochtend kwark met fruit is ook wat eentonig, dus heb ik ook een wat zoetere variant ontwikkeld die lekker is met wat light jam, Nutella of honing. Ik heb er nog niet eens een goede naam voor bedacht, ze zijn zo veelzijdig dat ik geen naam kan bedenken die dat allemaal omvat. Op dit moment heten ze bij mij 'Magere Wafels' haha! De Taco schelpen zijn maar ongeveer 6,5 Kcal, dit in tegenstelling tot de Tacoschelpen uit de winkel die al snel de 60 Kcal aantikken. Vul hem met lekkere magere ingredienten (Kipfilet blokjes of zoals op de foto een rundertartaartje) en een knoflooksaus van magere yoghurt en je hebt een heerlijke smakelijke Taco.
Ook al is P.A.N. Meel gemaakt van mais, het kan voor de mensen die extreem last hebben van Coeliakie toch nog vervelende symptomen opleveren omdat het wordt gemaakt in een omgeving waar ook producten met gluten worden verwerkt. Maar gelukkig is dit alleen bij mensen met een extreme vorm van Coeliakie en kunnen de meeste glutenvrije mensen er heel goed tegen.
 
Om deze wafels te maken heb je ofwel een  Oublie ijzer nodig of een contactgrill. Maar dan wel een contactgrill waarvan de ijzers volledig op elkaar dicht sluiten. (dus geen ruimte ertussen zoals sommige wel hebben)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

HARTIGE WAFELS:

  • 60 gram P.A.N. meel wit of geel voorgekookt maismeel
  • 2 EL Tapioca meel verkrijgbaar bij elke Toko
  • 1 Eiwit opgeklopt
  • 1 tl Zeezout
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 200 ml water

TACO SCHELPEN:

  • 120 gram P.A.N. meel wit of geel voorgekookt maismeel
  • 4 EL Tapioca meel
  • 2 opgeklopt Eiwitten
  • 2 opgeklopt Eigeel
  • TL Zeezout
  • 2 TL Knoflookpoeder
  • 2 TL Koriander gemalen
  • 1 TL Komijn gemalen
  • ½ TL Cayenne peper
  • ½ TL Koenjit
  • 400 ml water

ZOETE WAFELS:

  • 2 EL Witte P.A.N. Meel
  • 60 gram Amandelmeel - Je kan ook de Amandelmeel achterwege laten en gewoon 60 gr. P.A.N. meel gebruiken e 2 EL hierboven dan niet gebruiken
  • 2 EL Tapioca meel
  • 3 EL Stevia suikerpoeder
  • 1 Eiwit opgeklopt
  • 1 EL Vanille Essence of 1 steeltje verse Vanille
  • 150 ml water

CHIPS:

  • 60 gram P.A.N. meel wit of geel voorgekookt maismeel
  • 2 EL Tapioca meel verkrijgbaar bij elke Toko
  • 1 opgeklopt Eiwit
  • 1 tl Zeezout
  • 1 TL Knoflookpoeder
  • 200 ml water

Instructies

HARTIGE WAFELS:

  • Diverse kruiden zijn mogelijk ik gebruik graag gedroogde Italiaanse kruiden uit een potje.
  • Meng alle droge ingrediënten samen en meng dan 150 ml van het water erdoor.
  • Klop het eiwit zacht schuimig.
  • Roer het eiwit grondig door het beslag.
  • Laat het beslag even 5 minuten staan om in te dikken.
  • Roer het vervolgens weer goed door.
  • De juiste dikte van het beslag is belangrijk.
  • Te dun dan worden de wafels te broos, te dik dan worden ze taai.
  • Probeer een dunne yoghurt dikte te verkrijgen door eventueel wat water toe te voegen.
  • Indien het te dun is kan je wat PAN meel toevoegen.
  • Schep 2 of 3 eetlepels beslag op het oublieijzer en bak de wafels in circa 5 à 6 minuten goudbruin.

TACO SCHELPEN:

  • Maak het beslag op dezelfde manier als hierboven beschreven, echter klop er ook geklopt eigeel doorheen.
  • Het liefst 1½ eigeel opgeklopt tot een romige massa.
  • Nu is dit wat lastig natuurlijk maar klop gewoon 2 eigelen op en doe niet alles in het beslag.
  • Dit zorgt ervoor dat de wafels tijdens het bakken zachter zijn en dus vouwbaarder.
  • Door het in de oven af te bakken verkrijg je de knapperigheid.
  • Om Tacoschelpen te maken bak je de wafels zo'n 2 à 2½ minuten, vervolgens vouw je ze dubbel om een dikke prop aluminiumfolie die je in een halve cirkel hebt gefrommeld. (vorm van de schelp) en bak je ze verder af in de oven op 160 graden. .
  • Tot ze knapperig aanvoelen, dit kan tijdens het bakken van de wafels volgens een rouleer systeempje.
  • Links ligt de eerste schelp, helemaal rechts de laatste.
  • Zo schuif je het de hele tijd op.
  • Als ze nog zacht zijn, gewoon even op een bakplaat of roostertje eronder leggen

ZOETE WAFELS:

  • Diverse kruiden zijn mogelijk ik gebruik graag gedroogde Italiaanse kruiden uit een potje.
  • Meng alle droge ingrediënten samen en meng dan 150 ml van het water erdoor.
  • Klop het eiwit zacht schuimig.
  • Roer het eiwit grondig door het beslag. Laat het beslag even 5 minuten staan om in te dikken.
  • Roer het vervolgens weer goed door.
  • De juiste dikte van het beslag is belangrijk.
  • Te dun dan worden de wafels te broos, te dik dan worden ze taai.
  • Probeer een dunne yoghurt dikte te verkrijgen door eventueel wat water toe te voegen.
  • Indien het te dun is kan je wat PAN meel toevoegen.
  • Schep 2 of 3 eetlepels beslag op het oublieijzer en bak de wafels in circa 5 à 6 minuten goudbruin.

CHIPS:

  • Diverse kruiden zijn mogelijk ik gebruik graag gedroogde Italiaanse kruiden uit een potje.
  • Meng alle droge ingrediënten samen en meng dan 150 ml van het water erdoor.
  • Klop het eiwit zacht schuimig
  • .Roer het eiwit grondig door het beslag.
  • Laat het beslag even 5 minuten staan om in te dikken.
  • Roer het vervolgens weer goed door.
  • De juiste dikte van het beslag is belangrijk.
  • Te dun dan worden de wafels te broos, te dik dan worden ze taai.
  • Probeer een dunne yoghurt dikte te verkrijgen door eventueel wat water toe te voegen.
  • Indien het te dun is kan je wat PAN meel toevoegen.Schep 2 of 3 eetlepels beslag op het oublieijzer en bak de wafels in circa 5 à 6 minuten goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Taco's & Nacho's
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij