Maïskoekjes van Janneke

Porties: 20 Stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr bloem
  • tl bakpoeder
  • ½ tl koriander
  • ¼ tl komijn
  • 75 ml melk
  • 2 eieren
  • dl crème fraiche
  • 2 el verse bieslook
  • 2 blikjes maïskorrels
  • zout peper
  • 1 dl olijfolie

Instructies

  • Zeef bloem, bakpoeder, koriander en komijn in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Voeg de melk, de losgeklopte eieren, crème fraiche en bieslook toe.
  • Roer het geheel tot een glad beslag, voeg de uitgelekte maïs toe en breng het op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olie in een koekenpan tot 180°C.
  • Schep volle eetlepels van het mengsel in de pan, zo'n 2 cm van elkaar en druk ze iets plat met de bolle kant van de lepel.
  • Bak de onderkant van de koekjes op matig vuur in 2 minuten goudbruin.
  • Draai ze om en bak de andere kant.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de koekjes met zoetzure saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek