Maria biscuitjes

Recept categorie(ën) Kinderkoken, Koek, Tractaties

Van wie is dit recept: Auteur Onbekend

Print dit recept

Bereidingswijze:

  • Roer een egaal glazuur van 100 gezeefde poedersuiker en een ½ tot 1 eetlepel water.
  • Voeg naar keuze een mespuntje koenjit voor geel glazuur, wat cacaopoeder voor bruin glazuur, een paar druppels rode limonadesiroop voor roze glazuur of een theelepel koffie voor lichtbruin glazuur toe.
  • Maak een glazuur zoals beschreven in het basisrecept.
  • Bestrijk mariabiscuitjes met het glazuur en maak gezichtjes met kleine snoepjes zoals bijvoorbeeld: tumtummetjes, smarties, garneerchocolaatjes, zilverpilletjes, garneersnoepjes , hagelslag en vruchtenhagel.
  • Met bruin glazuur kunnen ook bruine snoetjes gemaakt worden.
  • Doe het glazuur in een boterhamzakje en knip er een klein puntje af.
  • Je kunt dan heel makkelijk met het glazuur dunne lijntjes trekken en de koekjes versieren.
  • Bestrijk eens een koekje met geel glazuur en witte stipjes of streepjes erop.
  • Of bestrijk de koekjes voor de helft met geel en de andere helft met bruin glazuur.
  • Bestrijk de koekjes met wit glazuur.
  • Laat er direct druppels van een andere kleur op vallen en trek er met een cocktailprikker streepjes uit tot bloemetjes.


Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print
Heeft u dit recept gemaakt en er een mooie foto van deel hem dan met ons.[email protected]