Marsepein van Astrid Veltman v2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram amandelen gepelde
  • 2 amandelen
  • 500 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 2 theelepels oranjebloesemwater

Instructies

  • Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daarna onder de koude kraan.
  • Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en doe ze met het stalen mes in de foodprocessor.
  • Hak ze eerst grof met de secondentoets en laat de motor draaien tot de amandelen heel fijn gemalen zijn.
  • Voeg dan het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe en laat de machine nog even draaien tot u een samenhangend geheel heeft.
  • Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast.
  • Gebruik het dan voor verdere verwerking.
  • Bekleed er taart mee of kneed er figuurtjes of bonbons van.
  • Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en kneed die er heel goed door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snoepgoed
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas