Marsepein van Astrid Veltman v4

aardappeltjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor 500 gr marsepein

  • 250 gram amandelen gepelde
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel oranjebloesemwater Turkse specialiteitenwinkel
  • 1 eiwit
  • cacaopoeder

Instructies

  • Maal de amandelen in een molen op de fijnste stand tot poeder.
  • Voeg de poedersuiker, het oranjebloesemwater en het eiwit toe en maal die even mee.
  • Wikkel de marsepein in aluminiumfolie en laat hem in de koelkast ± 12 uur rusten.
  • Vorm van de marsepein kleine bolletjes en rol die door de cacao.

Notities / Tips / Wijnadvies

Marsepein-variaties

Kneed door de helft van de marsepein ½-1 theelepel cacao.

Tweekleurige schijfjes

Rol beide kleuren marsepein uit en leg ze op elkaar.
Rol de marsepein met behulp van plasticfolie op en snijd de rol in dunne plakjes.

Dambordjes:

Snijd de blanke en de bruine marsepein tot staafjes.
Leg deze om en om op elkaar, druk ze een beetje aan en snijd ze in plakjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snoepgoed
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas