Marshmallow-fruitfondue met mascarpone

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pak zomerfruit of bosvruchtenmix diepvries, a 300 g
  • 1 zak marshmallows 285 g
  • 125 g mascarpone of 125 ml crème fraîche
  • eetlepel(s) citroensap of fruitlikeur bijv. crème de cassis, slijter

Instructies

  • Fruit volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.
  • Marshmallows met natgemaakt mes in stukken snijden (of met keukenschaar knippen).
  • Fruit in keukenmachine of met staafmixer pureren.
  • In caquelon of vuurvaste schaal puree mengen met mascarpone en marshmallows.
  • Op zeer laag vuur mascarponemengsel zachtjes verwarmen, tot marshmallows zijn gesmolten en smeuïge massa is ontstaan.
  • Citroensap of likeur naar smaak erdoor roeren.
  • Fondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit dessert kan ook gemaakt worden met gepureerde kersen uit een pot.
Als de fondue niet goed bindt, roer er dan een papje van 1-2 eetlepels maïzena met wat water of fruitlikeur doorheen.
Om te dippen:
aardbeien (met kroontje)
kersen (aan steeltje)
stukjes banaan (met citroensap besprenkeld)
partjes appel, of peer (met citroensap besprenkeld)
pitloze druiven
stukjes lange vinger
brosse koekjes zoals botertongen of kokoskoekjes
blokjes cake of muffin
blokjes suikerbrood of krentenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Fruit / Nagerecht