Mediterrane Stoofschotel met Runderlapjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g magere runderlapjes in grove stukken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • ¼ runderbouillonblokje verkruimeld
  • 75 ml rode wijn
  • 4 sjalotten in ringen
  • 1 courgette in plakjes
  • 4 tomaten in parten
  • 2 eetlepels groene pesto

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Bestrooi de runderlapjes met peper.
  • Meng in een ovenschaal de stukken vlees met de olijfolie.
  • Dek de schaal af en bak het vlees in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten tot het bruin is.
  • Haal de ovenschaal voorzichtig uit de oven en breng het vlees op smaak met knoflook, kruiden, verkruimeld bouillonblokje en zout.
  • Schenk de rode wijn langs de rand van de schaal.
  • Stoof het vlees afgedekt nog ongeveer 1½ uur in het midden van de oven tot het gaar is.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C.
  • Meng de sjalot, courgette, tomaat en pesto door de runderlapjes.
  • Bak de schotel onafgedekt nog ongeveer 30 minuten in het midden van de oven, tot de groenten gaar zijn.
  • Halverwege omscheppen.
  • Serveer met pasta, rucolasalade en geraspte Grana Padano kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze mediterrane stoofschotel met runderlapjes gaat goed samen met een stevige rode wijn, zoals een Chianti uit Italië of een Grenache uit Zuid-Frankrijk. Hun robuuste smaken en fruitige aroma's zullen het vlees en de kruiden aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 385 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Mediterraan