Feestelijk Meergranenbroodje met Brie, Witte Chocolade en Geroosterde Aardbeien

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 aardbeien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • 6 plakken brie
  • 4 plakken meergranenbrood
  • Witte chocolade of witte hagelslag
  • Roomboter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de aardbeien in kwarten (of achtsten als ze erg groot zijn) en meng ze met de olijfolie en een snufje zout.
  • Rooster de aardbeien 15 minuten in de oven.
  • Verhit een grillpan en besmeer de broodjes aan beide zijden met boter.
  • Leg de boterhammen in de grillpan en rooster ze tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  • Beleg de geroosterde boterhammen met plakjes brie en verdeel de geroosterde aardbeien erover.
  • Besprenkel met witte chocolade of witte hagelslag.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als je geen witte hagelslag kunt vinden, rasp dan wat witte chocolade over de boterhammen.
Wijnadvies:
Deze extravagante combinatie vraagt om een sprankelende, fruitige mousserende wijn zoals een Prosecco om de verschillende smaken in balans te brengen.

Voedingswaarden

Calories: 705 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 24 g | Vet: 49 g | Zout: 1.7 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Fruit / Lunch / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag