Meringue met Droste chocolade
Meringues; iedereen kent het wel, maar wist u dat dit heel eenvoudig is om zelf te maken? Het heeft namelijk maar twee ingrediënten: eiwit en suiker. Wie heeft dat niet standaard in huis?
Ingrediënten
- Ingrediënten:
- 4 ei
- 250 gram basterdsuiker
Voor de versiering:
- Droste chocolade pastilles
- strooisel naar keuze: Strooisels zijn er in alle soorten en maten van glanspoeder en cakeglitters, tot gekleurde hagelslag.
Benodigdheden:
- mixer met gardes
- beslagkom
- schaaltjes
- spuitzak
- spatel
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 110 graden en leg bakpapier op de bakplaat. Splits de eieren en doe het eiwit in de beslagkom (zorg er voor dat de beslagkom vet vrij is). Klop het eiwit stevig en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix het geheel door elkaar, na het toevoegen van de beetjes suiker. Wanneer het schuim aan de mixer blijft kleven is het goed.
- Schep het schuim in de spuitzak en spuit nu toefjes op het bakpapier met een doorsnee van ongeveer 3,5cm. Laat genoeg ruimte over tussen de toefjes, omdat zij nog uitzetten. Bak ze gaar in 1 uur. Als ze gaar zijn, kunt u ze eenvoudig van het bakpapier aftrekken. De meringues mogen lichtbruin van kleur zijn. Hoe groter de meringues hoe langer de baktijd. Laat de meringues goed afkoelen voor u ze gaat versieren.
- Smelt de chocolade in de magnetron (20 secondes en dan even omroeren tot dat alles goed gesmolten is). Doop nu een meringue in de chocolade en strooi er eventueel wat gekleurde strooisel overheen, leg het op het bakpapier om te laten drogen.