Mexicaanse roerbakschotel met quorn stukjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Quorn Stukjes
  • 300 g witte rijst
  • 30 ml olie
  • 1 ui in stukjes 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 75 g Kidney bonen of Black Eye Beans
  • 75 g Mais
  • 2 tomaten in stukjes
  • 60 ml kokosmelk
  • 45 ml koriander verse , of 1 eetlepel gedroogde korianderblad
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

indien gewenst

  • een paar druppels tabasco

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de ui in stukjes, verwijder de pitjes uit de rode peper en de paprika en snijd ze in ringetjes en stukjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, roer de rode paprika, de rode peper en de knoflook erdoor en laat het geheel 5 minuten garen.
  • Roer de Quorn stukjes erdoor en laat het 5 minuten bakken alvorens de bonen en de mais toe te voegen.
  • Voeg tenslotte de rijst en de tomaten, de kokosmelk en de koriander toe.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak en eventueel Tabasco.
  • Laat het geheel nog 3-4 minuten sudderen en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch