Mexicaanse roerbakschotel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zie bereidingswijze

Instructies

  • Snijd 400 gr bieflapjes in dunne reepjes en kruid ze met 1,5 eetlepel
  • Mexicaanse kruiden.
  • Maak 1 grote rode paprika en 2 stengels bleekselderij schoon en snijd ze in
  • stukjes.
  • Snijd 2 bosuitjes in ringetjes.
  • Verhit 4 eetlepels Blue Band Vloeibaar (= 50 gr) in een wok of hapjespan en
  • bak het vlees al omscheppend snel bruin.
  • Pers er 1 teentje knoflook boven uit.
  • Roerbak de paprika, de bleekselderij en de bosui ± 2 minuten mee.
  • Voeg 1 blikje maïskorrels á 150 gr en 1/2 dl sinaasappelsap toe.
  • Laat het gerecht nog ± 2 minuten zachtjes sudderen.
  • Lekker met rode kidneybonen.
  • Tip: Deze Mexicaanse roerbakschotel is ook heel lekker als vulling voor
  • taco's.
  • Verdeel dan wat fijngesneden ijsbergsla over 8 tacoschelpen en leg deze op 4
  • borden.
  • Schep de roerbakschotel erin en ernaast.
  • Strooi er geraspte oude kaas over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Deze Mexicaanse roerbakschotel is ook heel lekker als vulling voor taco's.
Verdeel dan wat fijngesneden ijsbergsla over 8 tacoschelpen en leg deze op 4 borden.
Schep de roerbakschotel erin en ernaast.
Strooi er geraspte oude kaas over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees