Mexicaanse tostipuntjes met ossenworst

Porties: 8 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 stoneleeks
  • 4 wrap tortilla's
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 4 eetlepel(s) pikante ketchup
  • 200 gram ossenworst
  • 150 gram belegen kaas
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

Instructies

Deze tostipuntjes kun je ook makkelijk van tevoren maken. Legde gebakken puntjes op een bakblik en verwarm ze vlak voor het serveren 5 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  • Van stoneleeks de worteltjes en de lelijke uiteinden van het groen afsnijden. Tortilla's bestrijken met olie. Een koekenpan op matig hoog vuur verhinen en één tortilla met de met olie bestreken kant naar beneden erin leggen. Tortilla bestrijken met 2 eetlepels ketchup en een kwart van de kaas erover strooien. Hierover de helft van de plakjes ossenworst en stoneleeks verdelen. Wat komijn en weer een kwart van de kaas erover strooien. Afdekken met een tortilla met de met olie bestreken kant naar boven.
  • De tortillatosti op matig hoogvuur in 4-5 minuten knapperig bakken en met behulp van een spatel keren. Ook de andere kant in 4-5 minuten goudbruin bakken, de stoneleeks zijn dan gaar en de kaas is gesmolten. De tortillatosti op een groot bord schuiven en in acht punten snijden. Met de rest van de ingrediënten op dezelfde manier nog een tortillatosti bakken of deze tosti tegelijkertijd in een tweede koekenpan bakken.

Voedingswaarden

Calories: 305 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tosti's
Land van herkomst Mexico