Mhaans turrcarri khasta

Lamskerrie
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram lamsbout
  • 4 middelgrote uien gesnipperde
  • 4 middelgrote uien in ringen gesneden
  • 100 gram boter
  • ½ eetlepel olie
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels mosterdzaad geroosterd en gemalen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels fenegriekzaden gemalen licht geroosterde
  • 0,3 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels kruizemunt fijngewreven gedroogde
  • 1 mespuntje asafoetida
  • 6 dl bouillon van bouillonblokjes of van vlees getrokken

Instructies

  • Meng de gesnipperde uien, gemalen zwarte peper, gemalen geroosterde mosterdzaden, paprikapoeder en kaneelpoeder tot een pasta.
  • Snijd het vlees in middelgrote brokken.
  • Voeg aan de pasta een beetje olie toe en wrijf het vlees hiermee in.
  • Marineer het vlees minstens 2 uur (alternatief: plaats het gedurende de nacht in de koelkast).
  • Verhit de boter in een braadpan en voeg de helft van het vlees toe.
  • Bedek dit met de helft van de uiringen, fenegriekpoeder,gemberpoeder en knoflook.
  • Voeg de rest van het vlees toe en bedek het met de rest van de uiringen, etc.
  • Bak het vlees bruin.
  • Voeg nu munt en zout toe en tenslotte de bouillon.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur doorsudderen tot het vlees gaar is (± 1 uur).
  • Zorg ervoor dat het vlees steeds onder de bouillon staat (eventueel water toevoegen).
  • Voeg, alvorens op te dienen, een snufje asafoetida toe en meng alles goed door elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Lamsvlees
Land van herkomst India