Mhaans turrcarri khasta
Lamskerrie
Ingrediënten
- 800 gram lamsbout
- 4 middelgrote uien gesnipperde
- 4 middelgrote uien in ringen gesneden
- 100 gram boter
- ½ eetlepel olie
- 1 eetlepel gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels mosterdzaad geroosterd en gemalen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 theelepels fenegriekzaden gemalen licht geroosterde
- 0,3 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels kruizemunt fijngewreven gedroogde
- 1 mespuntje asafoetida
- 6 dl bouillon van bouillonblokjes of van vlees getrokken
Instructies
- Meng de gesnipperde uien, gemalen zwarte peper, gemalen geroosterde mosterdzaden, paprikapoeder en kaneelpoeder tot een pasta.
- Snijd het vlees in middelgrote brokken.
- Voeg aan de pasta een beetje olie toe en wrijf het vlees hiermee in.
- Marineer het vlees minstens 2 uur (alternatief: plaats het gedurende de nacht in de koelkast).
- Verhit de boter in een braadpan en voeg de helft van het vlees toe.
- Bedek dit met de helft van de uiringen, fenegriekpoeder,gemberpoeder en knoflook.
- Voeg de rest van het vlees toe en bedek het met de rest van de uiringen, etc.
- Bak het vlees bruin.
- Voeg nu munt en zout toe en tenslotte de bouillon.
- Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur doorsudderen tot het vlees gaar is (± 1 uur).
- Zorg ervoor dat het vlees steeds onder de bouillon staat (eventueel water toevoegen).
- Voeg, alvorens op te dienen, een snufje asafoetida toe en meng alles goed door elkaar.