Roerbakmie met Chinese Zeevruchtensaus

Geniet van deze smaakvolle en eenvoudige roerbakmie met een heerlijke Chinese zeevruchtensaus, perfect voor een snelle en smakelijke maaltijd met een vleugje exotische smaken uit China.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak roerbakmie 300 g
  • 1 grote ui
  • 1 zak paprikamix groen/rood/geel
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pot Chinese zoetzure saus 550 g
  • 2 bakjes fruits de mer zeevruchtencocktail à 150 g
  • 1 eetlepel ketjap

Instructies

  • Kook de roerbakmie volgens de instructies op de verpakking en laat uitlekken.
  • Snijd de grote ui in dunne plakjes en snijd de paprikamix in reepjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan.
  • Bak de ui en paprikamix in de hete olie tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de Chinese zoetzure saus toe aan de groenten in de wok en roer goed door.
  • Voeg de zeevruchtencocktail toe aan de saus en groenten en roer nogmaals voorzichtig door.
  • Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen tot de zeevruchten volledig verwarmd zijn.
  • Voeg tot slot de ketjap toe en meng goed door.
  • Serveer de roerbakmie met de Chinese zeevruchtensaus direct.
  • Geniet van deze smaakvolle en eenvoudige roerbakmie met een heerlijke Chinese zeevruchtensaus, perfect voor een snelle en smakelijke maaltijd met een vleugje exotische smaken uit China.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge Riesling of een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst China