Oosterse Mie met Geroosterde Tonijn

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g mie
  • 1 lente-ui
  • 1 tonijnsteak vers of ontdooid
  • 3 eetlepels teriyaki marinade
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 100 g groene aspergetips

Instructies

  • Kook de mie volgens de instructies op de verpakking, meestal ongeveer 2 minuten in kokend water.
  • Giet af en maak los met een vork.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  • Dep de tonijnsteak droog en bestrooi met peper.
  • Besprenkel de tonijnsteak met 2 eetlepels teriyaki marinade en 1 eetlepel olie.
  • Strooi de geroosterde sesamzaadjes op een bord.
  • Voeg de groene aspergetips toe aan de mie en kook ze samen nog 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Rooster de tonijnsteak op een grillpan of barbecue gedurende 3-4 minuten, tot hij bruin is aan de buitenkant en vanbinnen rosé.
  • Meng de gekookte mie met 1 eetlepel teriyaki marinade en de lente-ui.
  • Schep de mie en groenten op een bord.
  • Druk de geroosterde tonijnsteak in de sesamzaadjes en leg hem op de mie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Gris, past goed bij dit gerecht. De frisse smaak van de wijn vormt een mooie aanvulling op de tonijn en de Aziatische smaken van de teriyaki marinade.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Vis
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Pescetarisch