Mie met varkensvlees

Mie met varkensvlees van Harry Bloksma

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 gram varkensfilet in reepjes gesneden
  • 250 gram mie nestjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 400 gram wok groenten naar keuze
  • 2 tl sambal oelek
  • 4 el ketjap manis
  • 1 tl komijnzaad gemalen
  • 1 tl gemberpoeder
  • arachideolie of zonnebloemolie
  • 4 eieren

Instructies

  • Kook de mie volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Zodra de mie gaar is giet deze af d.m.v. een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Verhit in een wok een scheut olie en bak de vleesreepjes aan.
  • Voeg de ui toe.
  • Bak totdat deze glazig is en voeg dan de knoflook en de wok groenten toe.
  • Voeg de sambal, ketjap, komijnzaad en gemberpoeder toe.
  • Voeg de uitgelekte mie toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Bak intussen 4 spiegeleieren.
  • Verdeel de roerbakschotel met een spiegelei over de borden.
  • Geef er eventueel pindasaus en gebakken uitjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Varkensvlees / Vlees