Pittige Miesoep met Wasabi-Runderreepjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels ketjap
  • 4 theelepels wasabipasta tube à 45 g
  • 300 g runderreepjes
  • 4 eetlepels olie
  • 400 g Chinese roerbakgroente
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 250 g Chinese mie pak à 250 g, 3 plakken

Instructies

  • Roer de ketjap los met 3 theelepels wasabipasta.
  • Meng de runderreepjes met het wasabimengsel en laat afgedekt 5 minuten marineren.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok.
  • Roerbak de Chinese roerbakgroente gedurende 2 minuten.
  • Blus de groenten af met 1 liter water, voeg de bouillontabletten en de resterende wasabi toe.
  • Breng het water aan de kook.
  • Voeg de Chinese mie toe, draai het vuur laag en laat het 4 minuten staan.
  • Roer af en toe om de mie los te maken.
  • Verhit de resterende olie in een koekenpan.
  • Bak de gemarineerde runderreepjes gedurende 4 minuten gaar.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier grote kommen en schep de runderreepjes erbovenop.
  • Geniet van deze pittige miesoep met heerlijk gekruide wasabi-runderreepjes, een smakelijke Oosterse maaltijdsoep die je smaakpapillen zal prikkelen!
  • Serveer het met wat kroepoek voor extra crunch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze pittige miesoep met heerlijk gekruide wasabi-runderreepjes, een smakelijke Oosterse maaltijdsoep die je smaakpapillen zal prikkelen! Serveer het met wat kroepoek voor extra crunch
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Riesling of een droge sake past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Rundvlees / Soep
Land van herkomst Oosters