minestrone

Minestronesoep van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 gram spekblokjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 groot blikje tomatenpuree 140 gr
  • 1 pakje minestrone- of groentesoep voor 1 1/2 liter
  • 500 gram boerensoepgroenten grofgesneden
  • 75-100 gram elleboogmacaroni of andere pasta
  • 200 gram smalle salami aan één stuk
  • 150 gram hamblokjes
  • ½ literblik of pot witte bonen
  • 1 klein blikje flageolets
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

  • Bak de spekblokjes in de olie krokant.
  • Snipper de ui en bak die mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat die ook kort bakken.
  • Voeg dan 2 liter water en het soeppoeder toe en breng de soep aan de kook.
  • Voeg de groente en de pasta toe en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
  • Ontvel het stuk salami en snijd het in plakjes.
  • Snijd de ham in blokjes en voeg die de laatste 5 minuten met de bonen en het vocht toe.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Strooi aan tafel de geraspte kaas over de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:
Knijp boven het spekmengsel 2 teentjes knoflook uit.
Voeg in plaats van gemengde groenten, 2 stengels bleekselderij in boogjes,
een fijngesneden winterwortel en 1 in reepjes gesneden courgette toe.
Voeg 1 1/2 liter (blik of pakje) tomatensoep met 100 gr pasta en 150 gr diepvrieserwtjes toe.
Voeg na 10 minuten koken de (uitgelekte) inhoud van een blikje borrelworstjes en 1 blik boterbonen toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Vlees