Mini Pizza van Hetty van Es
Ingrediënten
- 420 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram boter in stukjes
- 12 eetlepel(s) karnemelk
- 4 eetlepel(s) melk
Ingrediënten voor het beleg:
- 125 ml tomatenpuree
- 1 eetlepel(s) oregano
- 60 gram salami in dunne schijfjes
- 1 kleine ui in dunne ringen
- 60 gram champignons in dunne plakjes
- ½ avocado
- 50 gram zongedroogde tomaten in dunne plakken
- 50 gram gehakte olijven
- 150 gram kaas in blokjes van 2 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zeef het meel in een mengkom.
- Voeg de boter toe.
- Kneed met de vingers tot een kruimelig deeg.
- Voeg de karnemelk en de melk toe.
- Roer het geheel tot een zacht deeg.
- Rol het deeg uit tot een 5 mm dunnen plak.
- Snijd rondjes van Ø ca 6 cm en leg deze op een ingevette bakplaat.
- Meng de tomatenpuree en de oregano en verdeel dit mengsel over de rondjes.
- Verdeel het beleg over de rondjes, de kaas als laatste toevoegen.
- Bak de minipizza’s circa 10 minuten en serveer ze warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als beleg kunnen verschillende soorten ingrediënten gebruikt worden.
Het pizzadeeg kan enkele uren van tevoren bereid worden.
De tomatenpuree en het beleg pas vlak voor het bakken toevoegen.