Mini Pizza van Hetty van Es

Porties: 60 pizza (tjes)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 420 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram boter in stukjes
  • 12 eetlepel(s) karnemelk
  • 4 eetlepel(s) melk

Ingrediënten voor het beleg:

  • 125 ml tomatenpuree
  • 1 eetlepel(s) oregano
  • 60 gram salami in dunne schijfjes
  • 1 kleine ui in dunne ringen
  • 60 gram champignons in dunne plakjes
  • ½ avocado
  • 50 gram zongedroogde tomaten in dunne plakken
  • 50 gram gehakte olijven
  • 150 gram kaas in blokjes van 2 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zeef het meel in een mengkom.
  • Voeg de boter toe.
  • Kneed met de vingers tot een kruimelig deeg.
  • Voeg de karnemelk en de melk toe.
  • Roer het geheel tot een zacht deeg.
  • Rol het deeg uit tot een 5 mm dunnen plak.
  • Snijd rondjes van Ø ca 6 cm en leg deze op een ingevette bakplaat.
  • Meng de tomatenpuree en de oregano en verdeel dit mengsel over de rondjes.
  • Verdeel het beleg over de rondjes, de kaas als laatste toevoegen.
  • Bak de minipizza’s circa 10 minuten en serveer ze warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als beleg kunnen verschillende soorten ingrediënten gebruikt worden.
Het pizzadeeg kan enkele uren van tevoren bereid worden.
De tomatenpuree en het beleg pas vlak voor het bakken toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------