Mini-taco bites met filodeeg

Mini-taco bites met filodeeg van Miele

Geniet van deze heerlijke mini taco bites als voorgerecht of bijgerecht bij je volgende feestje!
Porties: 8
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt naar keuze
  • 1 pakje filodeeg
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 blik zwarte bonen uitgelekt
  • ¼ chilipeper fijngehakt
  • 1 avocado
  • 125 ml crème fraîche
  • 8 cherrytomaatjes
  • Verse koriander fijngehakt
  • Olijfolie om in te vetten
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
  • Smeer de vellen filodeeg licht in met olijfolie en vouw ze dubbel.
  • Plaats elk dubbelgevouwen vel in een ingevette muffinvorm en bak ze in de voorverwarmde oven tot ze knapperig en droog zijn.
  • Rul het gehakt in een pan en voeg de paprikapoeder toe.
  • Voeg dan de fijngesnipperde rode ui en knoflook toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de uitgelekte zwarte bonen en fijngehakte chilipeper toe aan het gehaktmengsel.
  • Verwarm het geheel goed door.
  • Snijd de avocado in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
  • Vul elk filodeegbakje met een lepel van het gehaktmengsel.
  • Garneer met een lepel crème fraîche, stukjes avocado en halve cherrytomaatjes.
  • Bestrooi de mini taco bites met verse koriander en serveer ze direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Taco's & Nacho's / Vlees / Voorgerechten