Moelleux

Moelleux

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 100 gram boter
  • 50 gram bloem gezeefde
  • 100 gram suiker
  • poedersuiker

Instructies

  • Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie.
  • Klop 2 volledige eieren en 2 eidooiers samen met de suiker los.
  • Voeg de gesmolten boter / chocolade toe en meng verder.
  • Zeef de bloem er boven en meng goed door.
  • Schenk het geheel over in een spuitzak en leg deze in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 210 °C.
  • Vet de muffin-vorm (of kleine ringen) in met boter.
  • Neem de spuitzak erbij en vul de vormen tot 2/3 van de vorm.
  • Zet de muffin-vorm in de oven en bak de moelleux ca 8 tot 10 minuten (de mijne stonden er 9 minuutjes in).
  • De moelleux rijzen in de oven iets boven de vorm uit.
  • Als je ziet dat de moelleux in het midden nog een beetje nat is, dan haal je ze er uit.
  • Laat ze niet te lang zitten want dan loopt de vulling er niet meer uit en dat is juist de bedoeling.
  • Haal ze uit de oven en leg ze onmiddellijk op een bord.

Notities / Tips / Wijnadvies

Strooi er eventueel wat poedersuiker over en serveer met een bolletje ijs naar keuze en eventueel een toef slagroom
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht
Land van herkomst België