Mongoolse fondue

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 800 gram lamsfilet of lamsbovenbil (of 2 grote kipfilets)
  • 300 gram ossenhaas
  • 8 Chinese garnalen
  • 4 lente-uitjes
  • 400 gram Chinese kool
  • 350 gram instant noedels
  • 2 liter kippenbouillon.

Voor de dipsauzen:

  • sojasaus sesampasta verdun sesam­pasta met sesamolie tot yoghurtdikte
  • rijstwijn of sherry
  • vissaus furu pureer furu tot yoghurtdikte
  • lente-ui
  • sesamolie
  • koriander

Instructies

  • Vries het vlees enkele uren in; u kunt het dan beter snijden.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel het over verschillende bordjes. Snijd de lente-ui in dunne reepjes.
  • Kook de instant noedels volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel ze over 2 borden.
  • Was de kool en snijd de bladeren in stukjes van 2 x 3 cm.
  • Doe de ingrediënten van de dipsauzen in aparte bakjes.
  • Breng 2 liter bouillon met de lente-ui aan de kook en giet de bouillon over in een Mongoolse vuurpot (als u geen traditionele vuurpot met gloeiend houtskool heeft, neem dan een réchaud of een brander met een diepe vuurvaste schotel).
  • Pak een stukje vlees tussen uw houten chopsticks en houd dit enkele seconden in de vuurpot.
  • Doop het vlees vervolgens in uw zelf gecreëerde dipsaus (Meng verscheidene ingrediënten van de dipsauzen naar eigen keuze).
  • Als het vlees op is, kunt u dit herhalen met de noedels en de gesneden kool.
  • Vul de vuurpot zo nodig met kokende bouillon bij. nog wat Pandanrijst en mihoen bij voor een vollere soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue
Land van herkomst Mongolië