Moshari lemonato

stoofvlees met citroen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gesneden stoofvlees
  • 50 gram boter
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 3 wortelen
  • peterselie
  • 1 laurierblad
  • water
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak het vlees schoon en droog het.
  • Braad het in de boter (lamsvlees in olie) aan en haal het uit de pan.
  • Bak hierin de ui glazig, voeg het vlees erbij en giet het sap van de citroen erover.
  • Voeg 1 dl water en het laurierblad toe, sluit de pan en laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is.
  • Maak intussen de wortelen schoon en snijd deze in plakjes.
  • Voeg deze met de kruiden naar smaak bij het vlees.
  • Laat het geheel nog ongeveer 10 minuten sudderen tot de wortelen ook gaar zijn.
  • Maak het gerecht af met wat peterselie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Griekenland