Moskovische tulband

Moskovische tulband

Een feestelijke lekkernij
Recept categorieën Cake, Zuidvruchten
Land van herkomst Rusland
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: 24 Bak Recepten
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Was de krenten en de rozijnen en droog ze goed.
  • Haal ze hierna door wat bloem.
  • Beboter een tulbandvorm en een zandtaartvormpje en bestrooi ze eveneens met wat bloem.
  • Snij 80 gram harde boter in kleine stukjes en vermeng deze met 1 00 gram bloem en zout in een kom.
  • Roer de dooiers van 4 eieren met 80 gram suiker schuimig en klop de eiwitten stijf.
  • Hierna alles goed maar voorzichtig door elkaar scheppen.
  • Vul de beide vormen voor hoogstens 3/4 met dit deeg.
  • Plaats ze op een rooster in een vrij hete oven en laat het deeg rijzen, gaar en bruin worden.
  • Het kleine tulbandje na 20 minuten' uit de oven halen, de grote na 45 minuten.
  • Het gebak laten afkoelen.
  • Het kleine tulbandje op de grote plaatsen, het geheel met poedersuiker bestrooien en garneren met Franse vruchtjes.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept