Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 2 teentjes knoflook
- 2 zakjes pijnboompitten a 50 g
- witte peper
- mespunt suiker
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2½ eetlepel(s) citroensap
- 5 g dille verse
- 10 g peterselie verse
Instructies
- Mosselen goed afspoelen onder koud stromend water.
- Kapotte exemplaren en mosselen die ook na flinke tik op aanrecht niet dichtgaan, weggooien.
- Mosselen met aanhangend water afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken.
- Intussen knoflook pellen en fijnsnijden.
- In keukenmachine pijnboompitten tot poeder malen.
- Knoflook, mespunt peper, suiker, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel citroensap toevoegen.
- Kort pureren tot samenhangend geheel.
- Verder pureren en intussen rest van olie en rest van citroensap lepelsgewijs toevoegen.
- Mosselen boven zeef afgieten en kookvocht opvangen.
- Mosselen uit schelpen nemen en schelpen halveren.
- Mosselen terugdoen in halve schelpen.
- Pijnboompittensaus met ca. 4 à 5 eetlepels mosselkookvocht pureren tot dik vloeibare saus.
- Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
- Eventueel meer kookvocht toevoegen.
- Dille en peterselie fijnknippen.
- Ca. ½ eetlepel saus over iedere mossel in schelp scheppen.
- Bestrooien met dille en peterselie.