Mosseltoast 'Française'

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg verse mosselen
  • Roomboter
  • 1 ui fijngehakt
  • 150 gram champignons uit blik uitgelekt
  • 3 theelepels Pernod anijslikeur
  • 150 gram belegen Gouda geraspt
  • 4 sneetjes geroosterd brood

Instructies

  • Kook de mosselen met het deksel op de pan in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
  • Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar ze.
  • Fruit de fijngehakte ui in 3 eetlepels roomboter.
  • Voeg de uitgelekte champignons toe en kruid met zout en peper.
  • Voeg de mosselen toe aan de pan en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de Pernod toe en laat het even meekoken.
  • Rooster ondertussen de sneetjes brood en besmeer ze met roomboter.
  • Verdeel de mossel-champignonmengsel over de sneetjes brood en bedek ze met een laag geraspte Gouda.
  • Bak de toast in 5 tot 8 minuten onder de voorverwarmde grill tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de mosseltoast 'à la Française' direct en geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Tosti's / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk