Mosterdsaus van Astrid Veltman v2

Porties: 4
Voorbereidingstijd 3 minuten
Total time 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 25 gram bloem
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 dl melk
  • 2 dl water
  • ½ dl slagroom

Instructies

  • Smelt de boter in een schenkkan in 30 seconden op HOOG (100%).
  • Klop er met een garde de bloem door, gevolgd door de melk, het water en het bouillonpoeder.
  • Breng dit in 2 minuten op HOOG (100%) aan de kook, klop de saus door en voeg de mosterd toe.
  • Zet de saus nog 1 minuut op HOOG (100%) terug in de magnetron.
  • Klop de saus goed door en schenk er tijdens het kloppen de slagroom door.
  • Laat de saus nu niet meer doorkoken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Saus