Mozzarellapizza met Dunne Korst

Porties: 4 personen
1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 2 bolletjes mozzarella
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Meng in een kom de bloem, gist, ½ theelepel zout en 150 ml handwarm water met behulp van een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
  • Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot het soepel en elastisch is.
  • Leg het deeg in een kom en dek af met plasticfolie.
  • Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat deze uitlekken in een zeef.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Kneed het deeg nogmaals door, verdeel het in 4 gelijke stukken en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van ongeveer 20 cm in diameter; laat de randen iets dikker blijven.
  • Leg de deeglappen op bakplaten.
  • Verdeel de mozzarella over de pizza's, maar houd een brede rand vrij.
  • Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
  • Bak de pizza's in het midden van de oven in 10-15 minuten knapperig en gaar.
  • Wissel halverwege de baktijd de bakplaten om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de pizza's met rucolasalade.

Tip:

Bestrooi de mozzarella met fijngehakte rozemarijn of salie voor extra smaak. Deze pizza is ook lekker met andere witte kazen zoals ricotta of geitenkaas.

Wijnadvies:

Probeer een Australische Valleys witte wijn voor een perfecte combinatie met deze heerlijke mozzarellapizza.

Voedingswaarden

Calories: 460 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 17 g | Vet: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch