Muffins met kweepeer en gember

Muffins met kweepeer en gember

Porties: 4 genereuze porties
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote kweeperen of 3 kleine geschild en in parten gesneden
  • Wat boter
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 ½ tl kaneel
  • 50 g basterdsuiker
  • 3 gemberbolletjes uitgelekt en fijngehakt
  • 45 g hazelnoten grof gehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • 175 ml melk
  • 60 g boter gesmolten + extra om te bestrijken
  • 1 eetlepel suiker
  • 1-2 dl schenkstroop ahorn- of hopjesstroop

Instructies

  • Snijd 12 dunne partjes uit de kweepeer en snijd de rest in kleine stukjes.
  • Bak de kweepeerpartjes in wat boter op laag vuur tot ze zacht beginnen te worden.
  • Laat ze afkoelen.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, bakpoeder, 2 tl kaneelpoeder en de basterdsuiker.
  • Spatel de stukjes kweepeer, fijngehakte gember, gehakte hazelnoten, ei, melk en gesmolten boter door het gezeefde mengsel.
  • Verdeel het beslag over de 12 ingevette holletjes van de muffinvorm, leg een kweepeerpartje op elke muffin en bestrijk ze met extra boter.
  • Meng de rest van het kaneelpoeder met de kristalsuiker en strooi het over de muffins.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven (200°C, hete lucht 175°C) gedurende ongeveer 30 minuten, totdat ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Serveer de muffins met een royale scheut schenkstroop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Experimenteer met andere noten zoals amandelen of walnoten voor een variatie in smaak en textuur.
Voeg een vleugje vanille-extract toe aan het beslag voor extra aroma.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Engeland